Velkommen

Du er rigtig hjertelig VELKOMMEN i Mariager Sejlklub. Havnen ligger naturskønt og alligevel helt tæt på Mariager midtby. Den er et populært sted for sejlere, så derfor er alle pladser på ydersiden af bassinet forbeholdt gæster. Man er selvfølgelig også velkommen til at sejle ind i havnen, hvor de ledige pladser er markeret med grønt. I det følgende, er der nogle oplysninger om havnen og lidt om mulighederne i Mariager.

Faciliteter

Vi har stor tillid til vore gæster, og stiller derfor hele underetagen af vores klubhus til fri afbenyttelse. Der er toiletter, baderum, vaskerum og sejlerstue/tekøkken. Desuden er I velkomne til at benytte vores terrasser, borde-bænke og grill udenfor. Der er i øvrigt trådløst internet, som frit kan benyttes.

Cykler

Sejlklubben har et par cykler, som du som gæst gerne må låne. De står ved klubhuset, og kan kendes på reklamerne fra Østjyske Bank.

Betaling

Det koster 150,- kroner pr. døgn inkl. el og bad. Betaling opkræves i hele havneområdet og ikke kun ved broerne i Mariager Sejlklub. Hvis du betaler for 3 døgn, får du et ekstra helt gratis! Sejlere fra Mariager Fjord ligger via fjordsamarbejdet for 30,-kr pr døgn, til dækning af miljø-strøm afgift.
Havnefogeden, som er frivillig medlem af Mariager Sejlklub, kan træffes på tlf 2979 8868

Seværdigheder

Noget af det bedste ved Mariager er naturen omkring byen. Vi kan bl.a. anbefale at gå en tur langs veteranjernbanen, som følger fjorden det første stykke inden den drejer ind gennem bøgeskoven. En tur i den gamle bydel med brosten, roser og skæve bindingsværkshuse er et ”must”, og er vejret til det, kan man få en is på torvet ved det gamle rådhus. Fortsætter man fra Torvet opad Fuglesangsgade og Havndalvej, kan man komme op til Hohøj, hvor der er en fantastik udsigt. Saltcenteret på havnen er besøg værd. Der kan man komme ned i en ”saltmine” og tager man badebukser med, kan man prøve at flyde i noget, der minder om Det døde hav. På havnen starter også veterantoget, hvor man f.eks. kan køre til Handest og tage bussen til Hobro, hvorfra man kan sejle med turbåden ”Svanen” tilbage til Mariager. Byens gamle Klosterkirke og Museet er også populære udflugtsmål…

Infotavle

På klubhuset hænger der en stor infotavle med kort over Mariager, samt flere informationer om seværdigheder, butikker mm. Der findes ligeledes små foldere, som du kan tage med dig.